Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3604 δρομολόγια και 720 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Σάμος

Τι μπορείτε να κάνετε στην Σάμο;

Η Σάμος είναι ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο, κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς στην Ευρώπη.

Το νησί είναι δημοφιλές για το μοσχάτο κρασί του και τους αρχαιολογικού του χώρους, και ήταν η γενέτειρα του σημαντικού μαθηματικού, Πυθαγόρα και, σύμφωνα με τη μυθολογία, της Ήρας, της θεάς των γυναικών και του γάμου.

Το Ευπαλίνειο όρυγμα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα τεχνικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Κατασκευάστηκε γύρω στο 524 π.Χ. με σκοπό την τροφοδότηση της αρχαίας πρωτεύουσας της Σάμου, το σημερινό Πυθαγόρειο, με νερό. Έχει μήκος 1.036 μέτρων, ενώ, μόνο 100 μέτρα είναι προσιτά στο κοινό.

Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι το Ηραίο το οποίο βρίσκεται στα νότια του νησιού και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στο Ηραίο θα βρείτε τα ερείπια του Ναού της Ήρας, που κατά τον Ηρόδοτο ήταν «ο μεγαλύτερος και επιβλητικότερος ναός στην Ελλάδα».

Πολλά από τα εντυπωσιακά αγάλματα, αγγεία και γλυπτά που ανασκάφηκαν έχουν μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου, το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Ωστόσο, η Σάμος δεν είναι δημοφιλής μόνο για την ιστορία της. Στη βόρεια ακτή του νησιού απλώνεται η παραλία Λιβαδάκη, σε έναν μικρό και στενό κόλπο, που χαρακτηρίζεται από γαλαζοπράσινα νερά και απαλή άμμο. Είναι μια αρκετά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ μπορείτε, επίσης, να κάνετε και καγιάκ.

Μια άλλη πανέμορφη παραλία είναι η μικρή παραλία του Κοκκαρίου, που βρίσκεται 9,5 χλμ από την Χώρα. Έχει πεντακάθαρα νερά και βότσαλα, και όταν φυσάει, είναι ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Πώς να ταξιδέψετε στην Σάμο;

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια που συνδέουν το νησί της Σάμου με την ηπειρωτική χώρα και τα γύρω νησιά.

Σχεδόν κάθε μέρα πραγματοποιούνται δρομολόγια με ταχύπλοα πλοία από τα Δωδεκάνησα, την Ικαρία και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, καθώς και δρομολόγια από τη Λέσβο και τις Κυκλάδες, τα οποία διαρκούν λίγο παραπάνω.

Αν ταξιδεύετε από την ηπειρωτική Ελλάδα, το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Καβάλα και τον Πειραιά.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για Σάμο;

Η Σάμος αποτελεί έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό και τα εισιτήρια, ειδικά τον Ιούνιο, είναι αρκετά ακριβά. Οι τιμές είναι γενικά πιο χαμηλές την περίοδο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κλείσετε τα εισιτήριά σας πολύ πιο μπροστά για να εξασφαλίσετε μια συμφέρουσα τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Hellenic Seaways
  • Αποκτήστε τιμή
 • Blue Star Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • Dodekanisos Seaways
  • Αποκτήστε τιμή
 • Meander Travel
  • Αποκτήστε τιμή

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Σάμος