Ακτοπλοϊκή Κράτηση για Δουνκέρκη

Δουνκέρκη λιμάνι σε Η Γαλλία σας συνδέει Ντόβερ in Η Αγγλία με επιλογές 12 διασταυρώσεις πλοίων ανά ημέρα. Η διάρκεια της διέλευσης Από Δουνκέρκη προς Ντόβερ είναι από 2 ώρες και λειτουργεί με την DFDS Seaways.

Δουνκέρκη Χάρτης για Λιμάνι

Κλικ Για Χάρτη

Δουνκέρκη Εναλλακτικά Πλοία

Δουνκέρκη Δρομολόγια Πλοίων

 • DFDS Seaways
  • 12 Καθημερινά Δρομολόγια 2 ώρες
  • Αποκτήστε τιμή

Δουνκέρκη Οδηγός

Το λιμάνι της Δουνκέρκης είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στην Ευρώπη, και βρίσκεται στα ανατολικά του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. Αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μετά το λιμάνι της Χάβρης και της Μασσαλίας, με έκταση 70 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Το λιμάνι της Δουνκέρκης είναι το δεύτερο δημοφιλές λιμάνι για τη μεταφορά επιβατών μεταξύ Αγγλίας-Γαλλίας, μετά το λιμάνι του Καλαί. Η μεταφορά προς τη Δουνκέρκη με πλοίο αποτελεί μια πιο βολική και ξεκούραστη εναλλακτική, με μία μόνο ναυτιλιακή εταιρεία, την DFDS, να εκτελεί έως και 12 δρομολόγια καθημερινά από τη Δουνκέρκη προς το Ντόβερ, απο το 2010, με μέσο όρο διάρκειας ταξιδιού δύο ώρες.

Η μεταφορά εμπορευμάτων συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο, και με ένα ευρύ δίκτυο καναλιών και σιδηροδρόμων που συνδέουν τις αποβάθρες με το Βέλγιο και την υπόλοιπη Γαλλία, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Δουνκέρκη έχει γίνει το κορυφαίο λιμάνι της χώρας για τη μεταφορά εμπορευμάτων συμπεριλαμβανομένου του κάρβουνου, του χαλκού και των τροφίμων.

Καθώς βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα του Βελγίου, όσοι ταξιδεύουν προς τη Δουνκέρκη μπορούν εύκολα να επισκεφτούν τις γειτονικές χώρες της Γαλλίας. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με την Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ το Παρίσι απέχει περίπου τρεις ώρες με αμάξι μέσω του αυτοκινητόδρομου Α1. Ένας αριθμός ξενοδοχείων κοντά στο λιμάνι της Δουνκέρκης προσφέρουν κατάλυμα για να ξεκουραστείτε και να αναζωογονηθείτε προτού εξερευνήσετε τη βόρεια Ευρώπη.

Στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού του λιμανιού της Δουνκέρκης μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες, τουαλέτες, αυτόματους πωλητές για σνακ και αναψυκτικά, έναν χώρο για παιδιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια και πολλούς χώρους που προσφέρουν πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, η DFDS εγκαινίασε έναν καινούριο τερματικό σταθμό το 2016, που προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες check-in και βελτιωμένη πρόσβαση οχημάτων στο καράβι.

Μια απλή πόλη με περίπου 90.000 κατοίκους, η Δουνκέρκη έγινε δημοφιλής το 1940, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα, έχοντας νικηθεί και περικυκλωθεί από τις γερμανικές δυνάμεις, κατάφεραν να διαφύγουν μέσω θαλάσσης. Με τα περισσότερα κτίρια να έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, οι μεγαλύτεροι πόλοι έλξης αποτελούν το Μουσείο Δουνκέρκης 1940, το Ναυτικό Μουσείο με τα ιστορικά καράβια και το μουσείο σύγχρονης τέχνης, LAAC.

Το λιμάνι της Δουνκέρκης είναι εύκολα προσβάσιμο και η διεύθυνσή του είναι Route du petit Denna, Port 5625, 59279 Loon Plage. Όσοι έρχονται οδικώς από τη Λιλ θα πρέπει να ακολουθήσουν τον αυτοκινητόδρομο Α25 και μετά τις πινακίδες για Καλαί στον αυτοκινητόδρομο Α16. Όσοι έρχονται οδικώς από το Βέλγιο, πρέπει να βγουν από τον αυτοκινητόδρομο Α16 στην έξοδο 53 (24) ακολουθώντας τις πινακίδες για Port ‘Rapide/Car Ferry, και όσοι έρχονται οδικώς από Σεν Ομέρ, ο αυτοκινητόδρομος D600 θα τους οδηγήσει απευθείας στον τερματικό σταθμό.

Πώς να έρθετε στο λιμάνι Δουνκέρκη

 • Πώς θα φτάσετε στη Δουνκέρκη με αυτοκίνητο

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Πώς θα φτάσετε στη Δουνκέρκη με τρένο

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Διεύθυνση

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit, Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Δουνκέρκη Διαμονή

  Αν ψάχνετε που να περάσετε το βράδυ σας κοντά στο λιμάνι Δουνκέρκη πριν ή μετά το ταξίδι σας ή αν ψάχνετε διαμονή για όλη την παραμονή σας, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Δουνκέρκη Διαμονή για καλύτερες τιμές και μία από τις μεγαλύτερες διαθέσιμες επιλογές online!