Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3417 δρομολόγια και 693 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Νησιά Σαρωνικού Κόλπου

Τι μπορείτε να κάνετε στα Νησιά του Σαρωνικού Κόλπου;

Στον Σαρωνικό Κόλπο υπάρχουν τρία μεγάλα νησιά, η Αίγινα, η Σαλαμίνα και ο Πόρος, καθώς και πολλά μικρότερα.

Όλα τα νησιά έχουν ό,τι χρειάζεστε για τις διακοπές σας, όπως εξαιρετικές παραλίες, ιστορικά μνημεία και ορειβατικά μονοπάτια.

Η Αίγινα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για οικογένειες με τις ρηχές της παραλίες και τα ειδικά διαμορφωμένα για οικογένειες καταλύματα. Ο Πόρος είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Ύδρα και οι Σπέτσες φημίζονται για την αρχιτεκτονική τους και τα παλιά αρχοντικά, ενώ το Αγκίστρι συνιστάται σε όσους αποζητούν ήσυχες διακοπές.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι ο Ναός της Αφαίας στην Αίγινα και ο ναός που σώζεται σήμερα χρονολογείται γύρω στο 490 π.Χ. 6 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Αίγινας βρίσκεται η Παλαιοχώρα, ένας παλιός οικισμός που κτίστηκε με σκοπό τη προστασία του νησιού από τους πειρατές και σήμερα σώζονται περίπου 35 από τις 350 εκκλησίες που υπήρχαν παλιά.

Η Ύδρα είναι ένα ιδιαίτερο νησί όπου δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες. Όσο είστε στο νησί, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο του λιμανιού, καθώς και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας.

Στις Σπέτσες, πίσω από τη Ντάπια, θα βρείτε το σπίτι του ευεργέτη του νησιού, του Σωτηρίου Ανάργυρου, που είναι ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της χώρας. Για μια πιο ρομαντική εμπειρία, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε μια από τις άμαξες του νησιού που θα σας περιηγήσουν στο νησί.

Πώς να ταξιδέψετε στα Νησιά του Σαρωνικού Κόλπου;

Τα Νησιά του Σαρωνικού Κόλπου είναι εύκολα προσβάσιμα με το καράβι καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από την ηπειρωτική Ελλάδα. Μπορείτε να ταξιδέψετε από την Ερμιόνη, τον Πειραιά και το Πόρτο Χέλι. Υπάρχουν, επίσης, και συχνές ανταποκρίσεις μεταξύ των νησιών. Τα δρομολόγια αυτά παρέχονται κυρίως από την Hellenic Seaways που είναι μια από τις πολυβραβευμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για τα Νησιά του Σαρωνικού Κόλπου;

Καλό είναι να αποφύγετε το Πάσχα και τον Αύγουστο, καθώς είθισται οι τιμές των εισιτηρίων να είναι αρκετά ακριβές. Τα εισιτήρια τείνουν να είναι πιο οικονομικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αλλά και πάλι εξαρτάται από τον προορισμό σας. Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να κάνετε κράτηση πολύ πιο μπροστά για να αποφύγετε οτιδήποτε απρόοπτο.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Anes Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • Hellenic Seaways
  • Αποκτήστε τιμή
 • Saronic Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • Aegean Flying Dolphins
  • Αποκτήστε τιμή
Εμφάνιση όλων των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Νησιά Σαρωνικού Κόλπου