Από Αίγινα προς Αγκίστρι

Η γραμμή Αίγινα Αγκίστρι συνδέει Νησιά Σαρωνικού Κόλπου με Νησιά Σαρωνικού Κόλπου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Saronic Ferries. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 6 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

Αίγινα Αγκίστρι εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Αίγινα - Αγκίστρι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Αίγινα Αγκίστρι

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή απλής μετάβασης που καταβάλλεται από τους πελάτες μας σε αυτή τη διέλευση. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι ανά άτομο.

Αίγινα Οδηγός

Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού και απέχει περίπου 17 μίλια από την Αθήνα. Έχει τριγωνικό σχήμα και περίπου τα δύο τρίτα του νησιού είναι σχηματισμένα από ένα ανενεργό ηφαίστειο. Το νησί έχει έκταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τον Βορρά μέχρι τον Νότο και 15 χιλιομέτρων από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, και έχει μια εύφορη γη όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν καλλιέργειες σιτηρών και βαμβακιού, αμπελώνες, αμυγδαλεώνες, ελαιώνες και καλλιέργειες με συκιές.

Δημοφιλείς με τους τουρίστες είναι οι παραλίες του νησιού που απέχουν περίπου 40 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά με το ιπτάμενο δελφίνι. Για να μετακινηθείτε γύρω από το νησί υπάρχουν λεωφορεία από τη πόλη της Αίγινας που σας πάνε σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως την Αγία Μαρίνα και το ψαροχώρι Πόρτες στα ανατολικά. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Ναός της Αφαίας, που είναι αφιερωμένος στην ομώνυμη θεότητα που ταυτίστηκε αργότερα με τη θεά Αθηνά. Ο ναός ήταν μέρος ενός τριγώνου ναών, που περιλάμβανε τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Παρθενώνα. Επίσης στο νησί υπάρχει το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, έναν πρόσφατο άγιο της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Αγκίστρι Οδηγός

Το Αγκίστρι βρίσκεται πολύ κοντά στο γειτονικό του νησί, την Αίγινα, στον Σαρωνικό Κόλπο, και απέχει μόλις 55 λεπτά με το φέρι από το λιμάνι του Πειραιά. Το έδαφος του νησιού καλύπτεται με ένα χαλί από δέντρα και φυτά, με κάποια από τα πεύκα του να αγγίζουν τα καθαρά νερά του. Το Μεγαλοχώρι, η Σκάλα, τα Λιμενάρια και το Μετόχι είναι οι τέσσερις βασικές πόλεις/χωριά του νησιού και είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές. Αν επιλέξετε να εξερευνήσετε το νησί, θα βρείτε ένα νησί από πεύκα, αμμώδεις παραλίες με καθαρά νερά και ήρεμες, γαλήνιες τοποθεσίες. Ωστόσο, το νησί εξακολουθεί να φροντίζει για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής με πολλά μπαρ και κλαμπ.

Τα φέρι με προορισμό το Αγκίστρι αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά από τη Πύλη 8, και αυτό ισχύει και για τα συμβατικά πλοία και για τα ιπτάμενα δελφίνια. Επίσης, το δρομολόγιο από το νησί της Αίγινας διαρκεί μονο 10 λεπτά. Αυτά τα πλοία περιλαμβάνουν το Αγκίστρι Εxpress και μερικά θαλάσσια ταξί.