Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3307 δρομολόγια και 697 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Ώλαντ

Μία σουηδόφωνη περιοχή της Φινλανδίας, τα Ώλαντ αποτελούνται από 6,500 νησιά και βραχονησίδες. Το μεγαλύτερο νησί είναι πατρίδα του 90% του πληθυσμού, και είναι γνωστό ως Φάστα Ώλαντ ή ενδοχώρα.

Τα Ώλαντ βρίσκονται στη Βαλτική θάλασσα και είναι η μικρότερη περιοχή της Φινλανδίας, και παρά το ότι υπάρχουν χιλιάδες καταγεγραμμένα νησιά, σχεδόν ογδόντα είναι κατοικημένα. Με πληθυσμό περίπου 28,500, αυτό μπορεί να μην είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος του κόσμου, αλλά έχει ακόμα πολλά να προσφέρει σε κατοίκους και τουρίστες αντίστοιχα.

Όταν πρόκειται για δραστηριότητες και αξιοθέατα, τα Ώλαντ έχουν κάτι για όλους. Με τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά φινλανδικά τοπία και σκηνικά, δεινοί περιπατητές και πεζοπόροι θα λατρέψουν την εξερεύνηση των δασών, τα βουνά και τις παράκτιες τοποθεσίες ενώ για όποιον απολαμβάνει τον πολιτισμό και τις τέχνες τα Ωλάντ είναι "εφοδιασμένα" με πολυάριθμα μουσεία, σημεία ενδιαφέροντος και καταστήματα που πωλούν τοπικά χειροτεχνήματα.

Οποιοσδήποτε θέλει να ανακαλύψει περισσότερα για την πλούσια ιστορία των Ώλαντ θα πρέπει να ξεκινήσει επισκέπτοντας κάποια από τα τοπικά μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα. Το Jan Karlsgarden είναι μία παραδοσιακή φάρμα του 1800, και δείχνει στους επισκέπτες πως ήταν η ζωή πριν τον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογία, ενώ οι δώδεκα μεσαιωνικές εκκλησίες τους είναι εξαιρετικά παραδείγματα της ιστορικής αρχιτεκτονικής των Ώλαντ. Ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά αξιοθέατα, παρόλα αυτά, πρέπει να είναι το κάστρο Kastelholm, το οποίο χτίστηκε το 1300 και έχει πλούσια και συναρπαστική ιστορία.

Το ταξίδι στα Ώλαντ από τη θάλασσα έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ευχάριστα στη Σκανδιναβία. Τα νησιά βρίσκονται στο κέντρο της απόστασης μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι, και οι διαδρομές με πορθμεία διέρχονται πολλά άλλα νησιά και μαγευτικές ακτογραμμές. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με πορθμείο αντί να πετάξουν στα νησιά για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Τα ίδια τα πορθμεία είναι απίστευτα μεγάλα και πλήρως εξοπλισμένα. Εκτελούν δρομολόγια αρκετές φορές την ημέρα, και οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από πολλές παροχές όπως εστιατόρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και εν πλω ψυχαγωγία.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσιμες διαδρομές από διάφορες χώρες όπως η Σουηδία, η Εσθονία και η Φινλανδία με τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρίες της περιοχής- Eckero Line, Tallink Silja και Viking Line.

Τα νησιά Ώλαντ είναι απίστευτα προσβάσιμα. Υπάρχουν πολυάριθμα πορθμεία μεταξύ των νησιών που είναι δωρεάν για τους επισκέπτες και όσα κατοικούνται διαθέτουν δρόμους και λιμάνια. Η μεταφορά στα ίδια τα νησιά είναι επίσης εύκολη, με επιλογές όπως τα λεωφορεία των κωμοπόλεων και της υπαίθρου, ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κάνοντας την εξερεύνηση μία απλή και χωρίς άγχος απόλαυση.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Viking Line
  • Αποκτήστε τιμή
 • Finnlines
  • Αποκτήστε τιμή
 • Tallink Silja
  • Αποκτήστε τιμή
 • Eckerö Linjen
  • Αποκτήστε τιμή

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Ώλαντ