Γιατί να επιλέξετε
την Direct Ferries;

3247 δρομολόγια και 668 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

Μας εμπιστεύονται πάνω από 2.5 εκατομμύρια πελάτες

Συντονίζουμε πάνω από 1.2 εκατομμύρια δρομολόγια κάθε χρόνο

Ελέγχουμε έως και 1 εκατομμύρια τιμές για τους πελάτες μας καθημερινά

Πλοία προς Σποράδες

Τι μπορείτε να κάνετε στις Σποράδες;

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου. Αποτελούνται από 24 περίπου νησιά, με μόνο 4 από αυτά να είναι κατοικήσιμα: την Αλόννησο, την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Σκύρο.

Χαρακτηριστικό των νησιών είναι η πλούσια βλάστηση που σε αντίθεση με τα άλλα νησιά του Αιγαίου φτάνει μέχρι την ακτή.

Η Αλόννησος φημίζεται για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και αποτελεί καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους. Μπορεί επίσης να δείτε και δελφίνια, οπότε μη ξεχάσετε να πάρετε τη κάμερά σας μαζί.

Στην Σκιάθο, το νησί του Παπαδιαμάντη, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Μονή Ευαγγελίστριας που βρίσκεται βόρεια του νησιού και υπήρξε καταφύγιο για αυτούς που μάχονταν στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην Σκύρο είναι το Λαογραφικό Μουσείο Μάνου Φαλτάιτ, ένα παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα όπου εκτίθενται σπάνιες εκδόσεις, παραδοσιακές φορεσιές, πήλινα αντικείμενα, καθώς και ιστορικά αρχεία και φωτογραφίες.

Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να ξαναζήσουν αποσπάσματα από την ταινία «Mamma Mia» του 2008 στην Σκόπελο, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης στο πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή του γάμου της ταινίας.

Αυτά τα μαγευτικά νησιά μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και την τέλεια ρομαντική απόδραση, καθώς μπορείτε να πάτε με άλογο στις πανέμορφες παραλίες περνώντας μέσα από καταπράσινα δάση, ή απλά να απολαύσετε ένα δείπνο με φρέσκα θαλασσινά κοντά σε μια παραλία καθώς δύει ο ήλιος.

Πώς να ταξιδέψετε στις Σποράδες;

Μπορείτε να ταξιδέψετε από τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Βόλο καθώς πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια με την Hellenic Seaways κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν επίσης και συχνές ανταποκρίσεις μεταξύ της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια για Σποράδες;

Καθώς οι Σποράδες αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές, ίσως να είναι λίγο δύσκολο να βρείτε κάποιο οικονομικό εισιτήριο. Οι τιμές τείνουν να είναι λίγο πιο χαμηλές τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο όπου η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή και δεν υπάρχουν τόσο πολλοί τουρίστες. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να κλείσετε το εισιτήριό σας πολύ πιο μπροστά για να εξασφαλίσετε τη καλύτερη τιμή.

Διαβάστε Περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Δημοφιλείς Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

 • Anes Ferries
  • Αποκτήστε τιμή
 • SeaJets
  • Αποκτήστε τιμή
 • Aegean Flying Dolphins
  • Αποκτήστε τιμή
 • Blue Star Ferries
  • Αποκτήστε τιμή

Δρομολόγια και Λιμάνια σε Σποράδες