Από Μήλος προς Χανιά

Η γραμμή Μήλος Χανιά συνδέει Κυκλάδες με Κρήτη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Minoan Lines. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 3 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 3 ώρες 45 λεπτά.

Μήλος Χανιά εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Μήλος - Χανιά Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μήλος Οδηγός

Το νησί της Μήλου, που βρίσκεται στο Αιγαίο, βόρεια του Κρητικού Πελάγους, και ανήκει στις Κυκλάδες, είναι ίσως πιο δημοφιλές για το άγαλμα της Αφροδίτης (της Αφροδίτης της Μήλου, που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι). Το νησί είναι επίσης γνωστό για το άγαλμα του Έλληνα θεού Ασκληπιού, που σήμερα εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, και ενός αρχαϊκού Απόλλωνα που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα. Γύρω από το μικρό λιμάνι του Αδάμαντα υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζιά που πουλάνε αναμνηστικά και μπιχλιμπίδια, χειροποίητα και κοσμήματα μαζί με την παραδοσιακή υφαντική, τα κεντήματα και τα τοπικά εδέσματα.

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, και με συμβατικά πλοία και με ταχύπλοα καταμαράν. Κατά τους θερινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς το νησί. Το άλλο λιμάνι του νησιού βρίσκεται στην Απολλωνία, ή αλλιώς Πολλώνια, που επίσης συνδέει το νησί με την Κίμωλο και τα Γλαρονήσια.

Χανιά Οδηγός

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων του νησιού της Κρήτης και είναι μια πόλη που έχει φιλοξενήσει διάφορους πολιτισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Η πόλη χτίστηκε στην ίδια τοποθεσία που έχτισαν οι Μινωίτες την αρχαία Κυδωνία, και ήταν η πρώην πρωτεύουσα της Κρήτης μεταξύ του 1847 και 1972. Σήμερα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο. Ο λαβύρινθος από στενά σοκάκια στη παλιά πόλη είναι γεμάτος από πανέμορφα βενετσιάνικα αρχοντικά, εκκλησίες, συντριβάνια και ιστορικά μνημεία που είναι όλα τους δημοφιλή με τους επισκέπτες.

Το ενετικό λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και είναι εκεί όπου οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν τα ενετικά κτίρια που συνυπάρχουν με τα τουρκικά που χτίστηκαν αργότερα. Στα ανατολικά της παλιάς πόλης βρίσκεται η συνοικία Σπλάτζια που χτίστηκε στη τοποθεσία της πρώην τουρκικής συνοικίας και εκεί θα βρείτε την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων που ήταν η μόνη ορθόδοξη εκκλησία που είχε την άδεια να λειτουργεί κατά τη κατοχή του νησιού από τους Βενετούς και τους Τούρκους. Επίσης στη περιοχή υπάρχει η πλατεία του Συντριβανίου. Στη συνοικία Νεώρια βρισκόταν το πρώην λιμάνι και τα ενετικά ναυπηγεία κατά τον 14ο και 16ο αιώνα.

Από το λιμάνι των Χανίων, δρομολόγια εκτελούνται προς το λιμάνι του Πειραιά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.