Από Δουνκέρκη προς Ντόβερ

Η γραμμή Δουνκέρκη Ντόβερ συνδέει Γαλλία με Αγγλία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η DFDS Seaways. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 12 φορές για κάθε ημέρα με διάρκεια περίπου 2 ώρες.

Δουνκέρκη Ντόβερ εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Δουνκέρκη - Ντόβερ Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Δουνκέρκη Ντόβερ

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Δουνκέρκη Ντόβερ με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.

Δουνκέρκη Οδηγός

Η Δουνκέρκη (Dunkerque) είναι ιστορική και παραμεθόριος πόλη με ένα πολύ σημαντικό λιμένα επί της γαλλικής ακτής στη Μάγχη, κοντά στα βελγικά σύνορα. Η πόλη και ο λιμένας της είχαν καταστεί περίφημοι κατά τους αγγλογαλλικούς πολέμους κατά τον 17ο και 18ο αιώνα όταν τότε αποτελούσε ένα από τα κύρια ορμητήρια των Γάλλων στρατιωτών - καταδρομέων. Αξιόλογο μουσείο είναι το Musee Portuaire που περιλαμβάνει εκθέματα με την ιστορία του λιμανιού, επίσης το μουσείο Beaux-Arts που έχει μια μακρά συλλογή από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτών προερχόμενα από Φλαμανδία, Ιταλία και Γαλλία. Τέλος, το καρναβάλι της Δουνκέρκης είναι πολύ γνωστό και συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Κύριο μενού της περιοχής εννοείται τα θαλασσινά! Για τον λόγο ότι η πόλη βρίσκεται τόσο κοντά στα βελγικά σύνορα οι πατάτες είναι δημοφιλείς επίσης, αλλά και τα στρείδια και πολλά άλλα Φλαμανδικά πιάτα. Στην Place Jean Bart είναι μαζεμένες όλες οι μπουτίκ. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το εμπορικό κέντρο Centre Marine γα να βρείτε ρούχα στην τελευταία λέξη της μόδας. Υπάρχουν επίσης, δυο ακόμα υπεραγορές σε μικρή απόσταση από την πόλη.

Συμβατικό πλοίο εξυπηρετεί το λιμάνι της Δουνκέρκης με του Ντόβερ στην Αγγλία με 11 δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Ντόβερ Οδηγός

Το Ντόβερ είναι μια πόλη και λιμάνι στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, στη κομητεία του Κεντ. Το σημαντικό αυτό λιμάνι βρίσκεται στη Μάγχη, στο πιο στενό σημείο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας. Το Ντόβερ είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στον κόσμο με περίπου 16 εκατομμύρια ταξιδιώτες, 2 εκατομμύρια φορτηγά, 3 εκατομμύρια περίπου αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και 86.000 πούλμαν κάθε χρόνο. Ένα εικονικό υπόβαθρο της πόλης είναι οι Λευκοί Βράχοι του Ντόβερ που αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα όταν εισέρχεστε στο λιμάνι με το καράβι.

Έναν δημοφιλή πόλο έλξης στη πόλη αποτελεί το Κάστρο του Ντόβερ που χτίστηκε τον 12ο αιώνα και φρουρεί τη πόλη από ψηλά. Το μεσαιωνικό κάστρο έχει περιγραφτεί ως το ¨Κλειδί για την Αγγλία¨ λόγω της αμυντικής του σημασίας κατά τους αιώνες, και είναι επίσης το μεγαλύτερο κάστρο της Αγγλίας. Σήμερα, το κάστρο είναι ένα Προγραμματισμένο Μνημείο (Scheduled Monument), που σημαίνει ότι αποτελεί ένα εθνικά σημαντικό ιστορικό κτίριο και αρχαιολογικό χώρο που προστατεύεται από μη εξουσιοδοτημένη αλλαγή. Είναι επίσης ένα διατηρητέο μνημείο πρώτου βαθμού και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σημαντικό κτίριο. Το κάστρο, οι μυστικές του σήραγγες και η γύρω περιοχή ανήκουν όλα στην Αγγλική Κληρονομιά (English Heritage).