Από Κατάνια προς Σαλέρνο

Η γραμμή Κατάνια Σαλέρνο συνδέει Σικελία με Ιταλία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο 1 ακτοπλοϊκή εταιρεία για αυτή την γραμμή και λειτουργεί υπηρεσίες, η Grimaldi Lines. Η διέλευση λειτουργεί μέχρι και 6 φορές για κάθε εβδομάδα με διάρκεια περίπου 13 ώρες.

Κατάνια Σαλέρνο εν πλω η διάρκεια και η συχνότητα μπορεί από εποχή σε εποχή να αλλάξει, για αυτόν το λόγο θα σας συμβουλεύαμε να ελέγξετε σε ζωντανή σύνδεση όλες τις πληροφορίες για την ημερομηνία του ταξιδιού σας.

Κατάνια - Σαλέρνο Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

Μέσος Όρος Τιμών Κατάνια Σαλέρνο

Οι τιμές που εμφανίζονται αντιπροσωπεύουν την μέση τιμή για μια απλή μετάβαση που καταβάλλεται από τους πελάτες μας. Η πιο κοινή κράτηση στο δρομολόγιο Κατάνια Σαλέρνο με ένα αυτοκίνητο και 2 επιβάτες.

Κατάνια Οδηγός

Η Κατάνια βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σικελίας, γύρω από την θάλασσα του Ιόνιου μεταξύ Μεσίνας και Συρακούσών. Γνωστή για τους σεισμούς της, το 1169 και μετά το 1693 προκάλεσε μαζικές καταστροφές, η Κατάνια χτυπήθηκε επίσης από τις ηφαιστειακές εκρήξεις της Αίτνα (Mount Etna) το 1669. Το πρώτο πανεπιστήμιο που άνοιξε στη Σικελία ήταν στη Κατάνια το 1434 με μια ιδιαίτερη κουλτούρα κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης φέρνοντας την πόλη ως μια από τις σημαντικότερες σε θέματα πολιτισμού, τεχνών και πολιτικής εκείνη την εποχή.

Το σύμβολο της πόλης είναι Liotru, ή Fontana dell'Elefante, η οποία συγκροτήθηκε το 1736 από τον Giovanni Battista Vaccarini. Η πόλη είχε μια κακή σχέση με ηφαίστεια μιας και έχει θαφτεί η πόλη από τη λάβα συνολικά 17 φορές. Σε στρώματα κάτω από την σημερινή πόλη υπάρχει η ρωμαϊκή πόλη και η ελληνική πόλη που προηγήθηκαν στο παρελθόν.